top of page

Padellen op Curaçao

Curaçao, het betoverende eiland in de Caribische Zee, staat niet alleen bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere wateren, maar ook hier kun je zijn als padel liefhebbers. Met de groeiende populariteit van deze snelle en dynamische sport, kun je hier perfect padellen. Er zijn momenteel twee Padel locaties op Curacao die worden gerund door verschillende eigenaren en de derde club zal binnenkort worden geopend (verwachting september 2023) in Saliña.


Club 1: Padellen bij Padel Curacao

Padel Curacao
Kom padellen bij Padel Curacao

Een van de prominente namen in de Curaçaose padelscene is Padel Curacao, een club die wordt gerund door de enthousiaste ondernemer Tim. Wat deze club onderscheidt, is de beschikbaarheid van een binnenbaan om te padellen, een welkome ontsnapping aan de soms verzengende Caribische zon. De binnenbaan heeft meerdere ventilatoren hangen, wat ervoor zorgt dat het is uit te houden. Hoewel de binnenomstandigheden warm kunnen zijn, biedt het de perfecte gelegenheid om overdag te padellen zonder de intense hitte van de zon.


Voor degenen die geen lid zijn van de club, biedt Padel Curacao een handige optie om een baan te reserveren via de 'Padel Curacao' app, die beschikbaar is om te downloaden. Meld je aan en voor een vergoeding van 80 gulden per uur per baan en de mogelijkheid om een baan tot 1,5 uur te reserveren, is het een geweldige manier om de sport uit te proberen op Curacao. Als je geen lid bent van de club kan je 5 dagen van tevoren een baan reserveren.

Daarnaast kun je rackets huren voor een bescheiden prijs van 5 gulden per racket. Er is ook een mogelijkheid om lessen te volgen bij Tim. Een les voor 2 personen bedraagt rond de 100 gulden totaal, waar je in Nederland al snel veel meer betaalt. Na een intensieve wedstrijd of les is de bar de perfecte plek om te ontspannen met een verfrissend Brightje, Heineken, Cola of een ander verkoelend drankje.


Voor fervente padel-spelers is het lidmaatschap van Padel Curacao een uitstekende deal. Voor 150 gulden per maand kun je onbeperkt spelen en profiteren van een maandlidmaatschap. Het voordeel daarvan is, is dat je 10 dagen van tevoren al kan reserveren, waardoor je altijd een baan ter beschikking zal hebben. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, is Tim bereikbaar via WhatsApp op +599 9 523 1989.
Link naar app store: https://apps.apple.com/nl/app/padel-cura%C3%A7ao/id1644097742


Locatie Padel Curacao:

Scherpenheuvel, Willemstad, Curaçao


Club 2: Padellen bij Ultimate Padel Curacao


Ultimate Padel Curacao

Sinds juli 2023 heeft Curaçao een nieuwe parel in zijn padelcircuit: Ultimate Padel Curacao. Deze club, gerund door een team van gepassioneerde broers die houden. van de sport, biedt een uitstekende locatie op de Santa Rosa weg. Met banen naast elkaar en een sfeervol barretje, is het de perfecte plek om te ontspannen na een intensieve pot padel. Hier kun je niet alleen je spel verbeteren, maar ook genieten van de sociale aspecten van de sport.


Ultimate Padel Curacao heeft geen lidmaatschap, maar je betaalt 60 gulden per uur. De club heeft ook zijn eigen app, de 'Ultimate Padel Curacao' app, beschikbaar om te downloaden via de (App) store. Het reserveren van een baan en het plannen van je speeltijd is nog nooit zo eenvoudig geweest. Voor vragen en informatie kun je contact opnemen via WhatsApp op +599 9 521 7267.


Link naar app store: https://apps.apple.com/us/app/ultimate-padel-curacao/id6449496466


Locatie Ultimate Padel Curacao:

Santa Rosaweg 156-A, Willemstad, CuraçaoOpeningstijden Ultimate Padel Curacao

Openingstijden Ultimate Padel Curacao


Tips voor een Geweldige Padel Ervaring op Curaçao


Terwijl je jezelf onderdompelt in de opwindende wereld van padel op Curaçao, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je speeltijd:


1. Bescherming tegen de Zon:

De Caribische zon kan genadeloos zijn, vooral op een buitenbaan. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème draagt, een pet opzet en een zonnebril draagt om jezelf te beschermen tegen de felle stralen.


2. Hydratatie:

Padel kan intensief zijn, vooral in warme omstandigheden. Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven tijdens je spel of koop je drankje bij de clubs.


3. Kleding:

Als je nieuw bent in padel, hoef je je geen zorgen te maken over het hebben van je eigen uitrusting. Beide clubs bieden de mogelijkheid om rackets te huren. Zorg ervoor dat je comfortabele sportkleding draagt om je vrij te kunnen bewegen op de baan.


4. Sociale Sfeer:

Padel is niet alleen een sport, maar ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Maak gebruik van de gelegenheid om na je spel te ontspannen en te socializen in de gezellige barretjes van de clubs. Er zijn meerdere WhatsApp groepsapps beschikbaar per niveau, vraag Tim van Padel Curacao (+599 9 523 1989) voor meer informatie hierover, zodat gelijkwaardige tegenstanders hebt om mee te spelen.


Kortom, padel op Curaçao biedt een unieke en opwindende sportieve ervaring in een betoverende omgeving. Met de groeiende populariteit van de sport en de toevoeging van nieuwe banen, is Curaçao zeker een paradijs voor padel liefhebbers, waar spelers van alle niveaus kunnen genieten van deze dynamische en boeiende activiteit.

bottom of page